top of page
Zoeken
  • fritsb

Lost

Bijgewerkt op: 27 jan. 2021

Ik ben een beetje verloren, geen richting, geen doel

Voor een ras-realist een groot probleem moet ik zeggen. Ik heb de afgelopen maanden verbaast om me heen gekeken en ben een beetje lamgeslagen door de wellicht terecht opgelegde maatregelen van onze regering.

Afgelopen zondag was het goed te zien bij de Formule 1. Een code rood zorgde voor een totale verwarring bij de teams en bij de rijders. Opeens moest er “geschakeld” worden en lagen topteams opeens onderaan te bungelen. Je kon het zien bij voetbalwedstrijden van Barcelona, Wielrenners, US-open (Djoko), sporters zijn na een code rood andere mensen geworden en de sterke veranderingen hebben enorme weerslag op hen.

Veranderingen blijven dus lastig te verteren voor mensen en het verzet tegen het nieuwe normaal is daarom logisch. Mensen moeten weer nadenken hoe ze zich kunnen onderscheiden en hoe ze hun weg omhoog weer kunnen inzetten.

Waarom ben ik dan zo “lost” en velen met mij denk ik? Ik moet zeggen het is de 1,5 meter die mij parten speelt. Het echte contact ontbreekt, geen hug, arm, kus, begroeting, intiem gesprek is meer mogelijk door deze maatregel. De energie die je normaal krijgt of geeft aan de ander gaat verloren samen met die vervelende aerosolen. De meest effectieve oplossing na een code rood is ons ontnomen door het nieuwe normaal ende 1.5 meter samenleving.

In het bedrijfsleven is slechte communicatie over het algemeen de veroorzaker van de meeste problemen en is connectie en verbinding met elkaar de oplossing naar betere tijden. Laat dit nu het werkgebied zijn waar ik de laatste jaren mee bezig ben. Inzicht geven in elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden om zodoende door begrip en empathie de prestaties te verbeteren bij bedrijven. 

Het rare is dat veel bedrijven op dit moment denken dat online werken de oplossing is voor de huidige problemen en dit zelfs als nieuw normaal gaan zien voor de toekomst. Overheden, grote bedrijven, universiteiten vergeten dat je als mens geen machine bent en leeft op de energie van anderen en dat juist binnen de 1,5 meter mensen getroost en successen gevierd worden.  Ik ben lost omdat ik de oplossing nog niet weet voor dit probleem en ik bang ben voor de schade die het met zich mee gaat brengen voor de komende jaren. Ik hoop van harte dat bedrijven dit op tijd inzien en blijven zorgen voor de verbinding  binnen de organisatie.

Geef ondertussen je collega, baas of partner wat extra aandacht, dan zijn we met zijn allen wat dichterbij de oplossing gekomen.

Report this

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De VAR

Commentaires


bottom of page