top of page
Zoeken
  • fritsb

Goede voorbeelden

Als voetbalfan zit ik mij tegenwoordig enorm te storen aan de voetbaltrainers langs de lijn. Het lijkt alsof zij een eigen wedstrijd spelen in hun vak voor de “dog out”. Met  gebaar en misbaar zijn ze bezig scheidrechters, trainers en spelers van de tegenpartij te intimideren.Trainers worden toch gezien als leiders en richting gevers van een team en dienen als zodanig het goed voorbeeld te geven. Je ziet eigenlijk aan het gedrag van de trainer hoe het elftal speelt en zich gedraagt op het veld.


Dit fenomeen is vaak in het bedrijfsleven terug te zien, ondernemers die het liefst alles zelf doen creëren passieveen afwachtende medewerkers omdat ze het toch nooit goed doen. Intimiderende schreeuwende bazen zorgen dat er angst regeert op de werkvloer. Daarentegen zal een afwachtende en besluiteloze bestuurder nooit de inspirator zijn voor verandering.


Veel managers, leiders en bazen denken dat ze het goede voorbeeld geven, maar de uiterlijke schijn bedriegt vaak. Door zelf overuren te maken gaan je werknemers echt niet s’avonds langer door of harder werken. Je zult dus tijd moeten investeren in het overbrengen van je visie en passie voor de onderneming en kunnen aangeven waarom het belangrijk is om eens door te werken zodat een project op tijd af is en de klant tevreden is met het eindresultaat. Deel daarna ook het succes zodat werknemers zelf ondernemers worden.  Dan blijkt achteraf dat je het goede voorbeeld gegeven hebt.31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lost

De VAR

Commentaires


bottom of page