top of page
Zoeken
  • fritsb

Kleurenblind

Ik zie soms geen kleuren meer. Door alles wat mensen elkaar aandoen in deze wereld moet ik erg uitkijken dat ik niet alles door een zwarte bril ga bekijken. Kleuren vervagen en het vermogen om je groen en grijs te ergeren, het gele licht van de zon of het rood van liefde te zien verdwijnt.


Al geruime tijd ben ik bezig wat kleur op de wangen van mensen te toveren door mensen te confronteren met hun eigen kleurenpallet die soms al een tijdje niet meer uit de kast gekomen is. Drijfveren, competenties, balans het klinkt voor ondernemers vaak vrij vaag maar deze zaken zijn nodig om het mooiste zelfportret te maken.Ik gebruik hier sinds enkele jaren de ODC meting voor, deze gebruikt vier kleuren om duidelijk te maken of je gedrag en competenties in overeenstemming zijn met je intrinsieke drijfveren. Groen, Oranje, Blauw en Grijs respectievelijk energie, ontwikkelbaar potentieel, kwetsbare kracht (risico) en onbekend gebied. Deze spiegel laat zien welke kleuren er in gebruik zijn en of je vanuit natuurlijke kracht dingen doet.


De gebieden waar ik dit inzet zijn fusies, ruzies, leiderschap en teamontwikkeling. Want begrip voor elkaars drijfveren maakt dat mensen en teams een beter en kleurrijker product kunnen fabriceren.


Om organisaties nog beter van dienst te zijn heb ik mij verdiept in de methodiek van MyDrives MyHabits MyMatch. Een methodiek die via 7 kleuren de motivaties en talenten van mensen in beeld brengt om zodoende volledig in balans te zijn. Na een aantal trainingsdagen mag ik me gecertificeerd noemen en kan ik deze methode gebruiken. Deze methode geeft mij de mogelijkheid om meer uit mensen en teams te halen.Ben je een regelaar, actie- of doelgericht, innovatief, mensgericht of een combinatie van dit alles. Maak het inzichtelijk zodat jij en je collega(s) dit weten van elkaar en het beste product kunnen fabriceren. Zie jij door jouw gekleurde bril alleen maar pietlutten, agressievelingen, chaoten of rare vogels? Kijk dan ook eens door de bril van je collega naar je eigen vuurrode of knalgele hoofd om wat meer begrip te krijgen.


Het mooie is dat ieder mens op de wereld deze kleuren in zich heeft en zou kunnen laten zien, helaas is dit voor sommigen zover weggestopt dat zwart alles vervaagd.


Wil je hier meer over weten doe een miniscan met de link hieronder of bel/mail voor een afspraak met Frits Bleichrodt frits@change-plus.nl , telefoon 0031 62468680.
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page